2011-05-26 09:34:14• hírek • Szatmár.ro

Sorompók nélkül: a pénteki rendezvények

A nemzetközi multikulturális fesztivál május 27-i programja.

PÉNTEK, MÁJUS 27.
Északi Színház - Nagyterem, 19.00 óra
Familia Ferrari Parma Bábszínház, Olaszország - Morgana - Daniela Ferrari előadása
- A bábosok című dokumentumfilm

Az előadás interaktív (a nézők fizikai részvételén alapszik) és azt tűzi ki célként, hogy összefoglalja a bábok történetét és fejlődését, a L'OMBRA-tól (a kínai árny) egészen a mai bábokig. Bemutatásra kerülnek különböző bábtípusok és technikák, amelyekkel életre keltik őket, Burrattino-i utcaszínháztól, a marionett bábtól a commedia dell'arte-figurákig: Pulcinella, Arlechino és Colombina, a Kapitány, Pantalone, stb.
Olaszországban minden városnak van saját figurája (saját maszkja), aki minden esetben a saját dialektusát használja. Megismerhetik a Burattini Színház figuráit és Bargnoclát - a pármai maszkot -, akit a Ferrari Társulat alapítója, Italo Ferrari talált ki 1914-ben.
Az előadás a gyerekeiknek és ugyanakkor az önökben rejlő gyereknek is szól...


Morgana
Morgana



Tűzoltó-torony, 21.30 óra
Benkó Dixieland Band, Budapest - koncert

A BENKÓ DIXIELAND BAND tagjai: Dr. Benkó Sándor (klarinét), Szalóky Béla (trombita), Nagy Iván (pózán, ének), Nagy Jenő (bendzsó), Halmos Vilmos (zongora, ének), Kovacsevics Gábor (dob), Csikós Miklós (bőgő).    

Az 1957-ben alakult Benkó Dixieland Band a világon az egyik legjobb, Magyarországon a legnépszerűbb jazz együttes. Nemzetközi fesztiválok és versenyek sorát nyerték meg, többek között: a Közönség Nagydíja (1972, San Sebastian), „Stars of the Years"- díj (1976, London), a Sacramentói Jazzfesztivál Nagydíja (1982, Kalifornia), az „Év Zenakara"- díj (1983, Kalifornia).
1987-ben maga az Amerikai Egyesült államok elnöke, Ronald Reagan részesíti őket kitüntető elismerésben, az amerikai nép nevében megköszönve, hogy az amerikai jazzt a legmagasabb szinten képviselik a világban.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: